Orijinalini görmek için tıklayınız : GT250-R motordan gelen ses
flamable
12-09-2009, 23:45
Arkada?lar 7200 km de 2008 model hyo gt250-r ?m var, ge?enlerde sabah ilk ?al??t?rmalarda motordan ?zellikle 2000-3000 devir aral???nda ??k?rt? benzeri ses geliyodu, internette ara?t?rd?m ve st kanuni nin ezgantrik gergi probleminden motorlar? geri ?a??rd???n? okudum ve ayn? ?eyin benim hyo da da olabilce?ini d???nd???mden servise gittim ve ger?ekten 2. silindirin gergisi ar?zal? ??kt?.Gergi de?i?iminden sonra ses kesildi fakat ?imdi motorda daha de?i?ik vuruntu benzeri bi ses gelmeye ba?lad?.Ustam bunun krak biyel kolu ya da piston piminden gelebilece?ini s?yledi, ger?i motorun s?pap ayarlar? da bozulmu? ama bunun o sese neden olabilece?ini pek d???nm?yo.Acaba aram?zda benzer sorunlarla kar??la?an arkada?lar tecr?belerini yazabilirler mi? En ?ok korktu?umuz krankla ilgili bi poblem olmas? ve piyasada krank k?rm?? bi?ok hyo olmas?, ger?i o problemin 2007 ve sonras? modellerde giderildi?ini okudum bi?ok yerde ama yine de ?ok masraf a?mas?ndan korkuyorum..
gökçe_bayer
14-09-2009, 00:08
Degerl? arkads?m bendede 2008 s&t var 16b?n km bak?m? geld? redl?ne dada kullandd?m herhang? b? sorun yasamad?m kron?k sorun oldugu soylen?yo cok sukur bas?ma gelmed? sahsen ben motoru ?s?tmadan yolada asla c?kmam.Neyse sana donel?m san?r?m sen?nde garant?n hala suruyor yetk?l? serv?sem? goturdun motorunu b?lem?yorum ama yetk?l? serv?se b? bakt?r der?m kuralkanla ?let?s?me gec der?m ne olur ne olmaz.ge?m?s olsun..
Schwarze Sonne
14-09-2009, 10:25
G?k?e'nin de belirtti?i gibi sorun kronik gibi duruyor, yani kafay? fazla yormadan direkt garanti kapsam?nda hareket etmek gerekiyor. GT250-R'?n normalde bu ?ekilde ortaya ??kan yegane sorunu ?anz?man problemidir, vites ge?i?leri zamanla sosunlu hale gelir, malum par?a kalitesine ba?l? olarak malzeme ?mr? s?k?nt?lar?. Ama bahsi ge?en sorun ci?erden geliyor. Ebette ki ?ok b?y?k bir sorun oldu?u kans?nda de?ilim ama, bizlerin yeri geldi?inde yapt??? gibi garanti kapsam?na gitmen ve pe?ini kesinlikle b?rakmaman; s?k s?k son durumu sorman gerekiyor ?retici firmaya. Onlar; ge?mi?ten ben de ya?ad?m(!) bu dilden anl?yorlar ??nk?...
Uğur Digan
14-09-2009, 10:29
bak?mlar?n? tam ve zaman?n da yapt?rd?ysan hemen garanti i?lerini ba?lat.....sorun b?y?k ihtimalle grank kollar?ndan...
flamable
14-09-2009, 20:20
Ama benim makine hyosung s&t de?il, garantisi yok die biliyom ve hi? yetkili servise gitmedim..
gökçe_bayer
14-09-2009, 22:04
S&T de?lse sen?n motor 2008 de?l ozaman 2007 d?r 2008 ve sonras? S&t cunk?...Kanun?de sana yard?mc? olamaz san?r?m ve garant?nde dolmustur 2 y?l garant? b?ld?g?m kadar?yla.ve kanun? global motordan sat?s hakk?n? ald?g? ?c?n global muattab?n ama b?sey yap?caklar?n? sanm?yorum.Uzulerek soyluyorumk? san?r?m kend? ?mkanlar?nla b?seyler yapmak zorunda kal?caks?n parcay? kanun?den bulursun ama f?yatlar cok pahal? kuralkan.net yanl?s hat?rlam?yosam uye ol parca f?yatlar?n? b? arast?r der?m.tekrar gecm?s olsun.
2 fast 4 u
14-09-2009, 23:01
Guzel yorumlar gelm?s,
B?rde Murat baksa ?u konuya :)
flamable
16-09-2009, 00:11
?ncelikle sa?olun her?ey i?in, motor 2008 model ruhsatta ?yle yaz?yo, kuralkan.net ten par?a fiyatlar?na bakt?m krank+piston komple di?er motorun i? par?alar? set olarak 600 lira,yani par?a olarak bana azami maliyeti 600 lira+kargo ?creti ni ge?micek gibi duruyo, neyse bayram d?n??? motoru servise b?rak?cam bakal?m ne ??k?ak
gökçe_bayer
16-09-2009, 16:54
Yard?mc? olab?ld?ysek ne mutlu b?ze bende ogrenm?s oldum f?yatlar?
flamable
17-09-2009, 22:27
bug?n motoru tekrar ustama g?t?rd?m, eski egazantrik zincir sesi tekrar geri gelmi? hatta ?ok daha artm?? gibiydi,ustam motorun orjinalinden daha k?sa bi gergi takm??t?, eski s?kt???m?z gergiyi geri takt?k ve motorda ne ses kald? ne bi?i, galiba bi s?k?l?p tak?lmak istiyomu?...
mrb ben mehmet dostum senin derdin zincir gergisi.st t?m zincir gergilerini servise ?a??rt?p de?i?tirdi hyonun zincir gergilerinin zincir klavuzuna bast??? yer sorunlu gergilerde yaln?? hat?rlam?yosam oval geliyo st nin g?nderdi?i gergilerde zincir klavuzuna gerginin bast??? yer d?z diye hat?rl?yorum sorunlu gergiler bide ?ok fazla bo?luk yap?yo.ya gideceksin bi st servisin gergilerini isteyeceksin yada yapacan tek ?ey var gerginin iki vidas?n? e?it ?ekilde gevseteceksin bi kere ??t sesini duyacaks?n sonra ikisinide s?kacaks?n istersen daha detayl? anlatabilirim 0544 516 96 95 sayg?lar ADALI MOTOR
flamable
19-09-2009, 16:30
mrb ben mehmet dostum senin derdin zincir gergisi.st t?m zincir gergilerini servise ?a??rt?p de?i?tirdi hyonun zincir gergilerinin zincir klavuzuna bast??? yer sorunlu gergilerde yaln?? hat?rlam?yosam oval geliyo st nin g?nderdi?i gergilerde zincir klavuzuna gerginin bast??? yer d?z diye hat?rl?yorum sorunlu gergiler bide ?ok fazla bo?luk yap?yo.ya gideceksin bi st servisin gergilerini isteyeceksin yada yapacan tek ?ey var gerginin iki vidas?n? e?it ?ekilde gevseteceksin bi kere ??t sesini duyacaks?n sonra ikisinide s?kacaks?n istersen daha detayl? anlatabilirim 0544 516 96 95 sayg?lar ADALI MOTOR
zaten ustam dedi?iniz gibi gergiyi sonuna kadar ?evirip ??t ettirmi?ti, san?r?m ses bu y?zden bi daha gelmedi ama anla??lan biz gergiyi gene de?i?tirmemiz gerek?ek..