Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Motor Almadan Önce Uzman Muaynesi
Merabalar,
Ben S?leyman, Forumunuza Yeni ?ye oldum.
?ok ani ve Direk bir giri? yap?yorum ama kusura bakmazs?n?z.
Bir konu Hakk?nda Sizlerin Tecr?belerinizden Faydalanmak isterim.
?stanbulda Oturuyorum ve yak?n zaman i?inde Honda CBR600RR ikinci el bir motor al?p ilk ad?m? atmak ve daha sonra ilerleyen zamanda bunu geli?tirmek istiyorum.
Ama Sorunum ?urda,
2. El motorlar ortada dolu var ama Bunu G?venebilir kime g?sterebilirim, Bildi?iniz bu i?i yapan expertiz gibi bana motorun sa?lam olup olmad??n? s?yleyebilecek birini tavsiye edebilirmisiniz.
Ve bu i?leri nas?l yap?yorlar, Servislerinemi g?t?r?yoruz motoru yoksa usta gidip motoru yerinde g?r?p onay verebiliyormu, ??nk? Bana en acelesinden gerekiyor.
?imdiden Yard?mlar?n?z i?in Te?ekk?rler,
Umar?m en k?sa zamanda Motorumu al?p Bir organizasyonda sizlerle beraber s?r?? keyfine kat?l?r?m...
Uğur Digan
24-02-2009, 09:44
?ncelikle 600 RR ile ilk ad?m? at?yorum demi?sin....ilk motorun ve s?r?? deneyimini 600 RR la yapma fikri ba?tan yanl??.....tecr?ben yoksa bu tip makinalardan ?u an i?in uzak dur derim.....
al?m konusu dedi?in gibi zor bir konu....?ncelikle etraf?nda arkada?lar?nda bildi?in g?vendi?in bir motora bak...eyer yoksa tan?d?k bir ustan varsa onunla bakabilirsin.....bu i?i yapan bilindik iyi bir servisten yard?m alabilirsin....
Allah g?nl?ne g?re versin....in?allah arad???n? bulursun...
Ho?geldin S?leyman..
?ncelikle ?eytan?n baca??n? k?r?p bir iki teker dostu daha kazanmam?za ?ok sevindim. Ama U?ur'un da s?yledi?i gibi 600 RR gibi bir canavarla ba?lamak istisnas?z herkes i?in yanl?? bir ba?lang?? olur. Daha sakin bir makinayla ba?lamak motorsikletle ya?ant?n?n daha sa?l?kl? ve daha uzun olmas?n? sa?l?yacakt?r. Tabi sen ?imdi ben karar?m? verdim bu olacak diye d???nebilirsin. Hakl?s?n da. Fakat bu se?iminin yanl?? oldu?unu hayat sana s?ratle g?sterir.
Ne olursa olsun motor almaya karar verdi?inde TM den motorcu arkada?lar?n sana uygun ve temiz motor almanda yard?mc? olacakt?r.
Fakat motorsiklet almak motorsiklet maceranda alman gereken en son ?ey. Ondan ?nce mutlaka Ehliyetini ve sa?lam bir kurumdan ?LER? MOTOS?KLET S?R?? TEKN?KLER? E??T?M? ni alman gerekir. Sonras?nda ise KORUMA EK?PMANLARINI almal?s?n. Bu ?ekilde hareket edersen bana g?ven MOTOS?KLET daha KEY?FL? ve daha ZEVKL? bir hal alacakt?r.
Umar?m uzun y?llar iki teker ?zerinde ya?ars?n..
Nacizane g?r?? belirttim yanl?? anlama..:TFR44:
?yi dilekleriniz i?in Te?ekk?r ederim,
Biraz belki Ko?ar ad?m olucak ama evet akl?ma koydum 600RR istiyorum,
Asl?nda Ke?ke Forumunuzdan G?venebilece?im biri ?n ayak olsada G?venilir bir motor alabilsem.
Bu arada Ehliyet s?nav?na girdim sonu?lar? bekliyorum.
Benim ?u an motorsiklet Sahibi olmad???m i?in tan?d???m bir ustada yok, Bu konuda Tan?d?k ustas? olan varsa ileti?im adreslerini verebilirse sevinirim, Tabiki istanbuldan. Bu sayede al?ca??m motoru ona g?sterme imkan bulabilirim.
Biraz Extreme ya?amay? seven biriyimdir, Mazda3fanclub ?n sahibi ve y?neticisiyimdir, Modifiyeli arabalara tutukuluyumdur (Tabiki abart?s?z karar?nda kaliteli modifiye), Her hafta sonu Da?a ??kar Snowboard yapar?m, i?te bu y?zden olsa gerek ba?lag?c? 600RR ile yap?p ilerletmek istiyorum...
Sen bir kere art?? ol 600RR da fikrin de?i?ir ger?i ama..
Yapma g?z?m yaz?k olur sana. Bak okumu? yazm?? ak?ll? adams?n. Kafadan 600 RR alacak adama ben bir motorcu olarak yard?m etmem. Yan?mda gezdirmek, ac?s?n? g?rmek istemem. Tahmin ediyorum kimse sana yard?m etmez.
2 fast 4 u
24-02-2009, 13:19
S?leyman ?ncelikle hos geld??n aram?za,
600RR cok guzeld?r yak?s?kl?d?r haval?d?r sanada yak?s?r AMA..!!
Daha once motor kulland?nm? tecruben varm? 600RR kullanacak kadar, 600cc dey?p gecme cok h?zl? teh?lkel? b?r motordur, arabalarla asla k?yaslama :)
Eger tecruben varsa al?rken Istanbulda b?r cok yetk?l? serv?s var begend?g?n pazarl?g?n? yapt?g?n arkadasa serv?se gelmes?n? soylers?n, ordak? ustalar motora bakar bell? b?r ucret kars?l?g?nda, onay ver?rlerse al?rs?n.....
Ama dedeg?m g?b? tecruben yoksa asla dusunme 600cc, ?lla motor alacam d?yorsan 1 y?l felan kucuk cc v?tesl? motor kullanman? tavs?ye eder?m, ?rneg?n gene honda CBR 125...
Musa 125 de ?ok k???k gelir.
ben Twister ?neririm.. yok illa 600cc dersende makineyi racing alma Fazer falan al. bu tarz motorlar melekelerini kazanana kadar senin baz? hatalar?n? tolere eder.
motosiklet ?zerinde 4000 km yapt?ktan sonra ?lk bindi?im race makina 1000 RR d? 3. vitese takamad?m.
2 fast 4 u
24-02-2009, 13:37
Musa 125 de ?ok k???k gelir.
ben Twister ?neririm.. yok illa 600cc dersende makineyi racing alma Fazer falan al. bu tarz motorlar melekelerini kazanana kadar senin baz? hatalar?n? tolere eder.
motosiklet ?zerinde 4000 km yapt?ktan sonra ?lk bindi?im race makina 1000 RR d? 3. vitese takamad?m.
Race motor c?dd? ?st?r ben 12 y?l oldu Race kullan?yorum hala korkuyorum :)
CBR 125 i ?rnek verd?m deg?s?k secenekler olab?l?r tab? :)
Sercan_Ceken
24-02-2009, 19:22
Bence de abi 600 cc ile i?e ba?lama ger?ekten cok ciddi bir makinalar.Kullan?c?s?n?n en ufak bir hatas?n? bile affetmiyor.Sonunu hi? d???nmek istemem.Bence Hyosung GT250-R ile i?e ba?la derim abi.Ben de ?yle yapacag?m.
sayg?lar
Bence de abi 600 cc ile i?e ba?lama ger?ekten cok ciddi bir makinalar.Kullan?c?s?n?n en ufak bir hatas?n? bile affetmiyor.Sonunu hi? d???nmek istemem.Bence Hyosung GT250-R ile i?e ba?la derim abi.Ben de ?yle yapacag?m.
sayg?lar
Kesinlikle kat?l?yorum. Yeni ba?layan bir arkada??m 250 R ile yasak yerde U d?n??? yapan bir araca arkadan ?arpt?. Motor pert olsa da ?ocuk ufak tefek s?yr?klar ve eziklerle y?rtt?. 600 cc ile o kazay? d???nmek bile istemiyorum..
GhostRider
25-02-2009, 09:10
S?leyman arkada??m?z 600rr ? kafaya koymu?,tutana a?k olsun y?ce rabbim onu korusun..
e?er ba?arabilirsen kazas?z belas?z kullanman dile?i ile karde?im ;)
by_gitar
25-02-2009, 10:26
Her?eyden ?nce kendine g?venmek ?ok g?zel bi?ey.Ama sonradan pi?manl?k duymak ta ?ok k?t? bi?ey! mesela hyosung gt 250 hem s?rat a????ndan hem fiyat a?s?ndan ideal die d???n?yorum d??e kalka race k?lt?r?ne al??mak s?recinde ciddi bi rolu olur derim:)aram?za ho?geldiniz diyerek nacizane g?r??lerimi aktarmak istedim umar?m hedeflerinize k?sa zmanda ula??rs?n?z:TFR44:
S?leyman arkada??m?z 600rr ? kafaya koymu?,tutana a?k olsun y?ce rabbim onu korusun..
e?er ba?arabilirsen kazas?z belas?z kullanman dile?i ile karde?im ;)
Te?ekk?r ederim Aynen s?yledi?in gibi :)
S?leyman ?ncelikle hos geld??n aram?za,
600RR cok guzeld?r yak?s?kl?d?r haval?d?r sanada yak?s?r AMA..!!
Daha once motor kulland?nm? tecruben varm? 600RR kullanacak kadar, 600cc dey?p gecme cok h?zl? teh?lkel? b?r motordur, arabalarla asla k?yaslama :)
Eger tecruben varsa al?rken Istanbulda b?r cok yetk?l? serv?s var begend?g?n pazarl?g?n? yapt?g?n arkadasa serv?se gelmes?n? soylers?n, ordak? ustalar motora bakar bell? b?r ucret kars?l?g?nda, onay ver?rlerse al?rs?n.....
Ama dedeg?m g?b? tecruben yoksa asla dusunme 600cc, ?lla motor alacam d?yorsan 1 y?l felan kucuk cc v?tesl? motor kullanman? tavs?ye eder?m, ?rneg?n gene honda CBR 125...
Kesinlikle ?ok hakl?s?n Musa:alkis: